Tänään tapahtu jotain tosi jännää. Äiskä avas partsin oven aamulla ja me mentiin sinne Millan kanssa ihan samantien nuuskimaan aamun tuulia. Tosin eipä siellä hirmusesti tuule kun on parvekelasit, mikä on tietty hyvä homma ettei me vahingossakaan tipaheta alas täältä yläilmoista.
No, sinne parvekkeelle oli jostain pikku rakosesta eksyny sellanen pörisevä, lentävä saalis! Äiskä huomas et me vaanitaan jotain, ja kuuli pörinää, ja tuli kattomaan et onhan se vaan kärpänen eikä mikään vaarallisempi. Me oltiin Millan kanssa ihan että "Vaarallinen muka? Pöh, tollanen pikkunen pörriäinen". Sit äiskä näki sen, ja kiljas, ja äkkiä yritti saada meidät pois parvekkeelta. No eihän me haluttu lähteä, koska siellä oli saalis!

Mut äiskä sano että se on mehiläinen, ja että jos me otetaan se mehiläinen suukkuun niin sepä pistää ja sitten sattuu. Ei me vaan uskottu, eihän nyt noin pieni otus meitä pystyis satuttamaan. No, Milla ei anna nostaa joten äiskän piti keksiä jotain muuta millä se sais meidät houkuteltua pois partsilta. Se rupes rapisuttaan maitonappipussia olohuoneessa, yleensä me silloin molemmat kirmataan vauhdilla äiskän luo, koska maitonapit on herrrrkullisia. Mut nyt olikin vähän vaikeempi päätös, nimittäin se pörisevä saalis oli myös aika herkullisen näkönen. Mut Milla meni maitonappihalpaan, ja sit äiskä nosti mutkin pois parvekkeelta ja avas parvekelasia sen verran että se pörriäinen lensi sitten matkoihinsa. Ja kun me mentiin takas partsille, ei siellä enää pörissy mikään. Pöh.


Toim.huom. (äiskän lisäys): Se oli ihan megalomaanisen kokoinen herhiläinen, ainakin neljä senttiä pitkä ja paksu ku mikä!