Jee, Smulan, Sessan ja Sukkis emäntineen haastoivat meidät
Omituisten Otusten Kerhoon!

Haaste kuuluu näin:

"Paljastan viisi omituista tapaani. Tämän jälkeen valitsen seuraavat viisi ihmistä (tai kissaa), jotka haastan tekemään saman perästä. Heidän tulee myös kirjoittaa säännöt merkintäänsä. Linkitän haastamani ihmiset (kissat) tämän merkinnän loppuun ja käyn ilmoittamassa heidän kommenttilaatikkoihinsa haasteesta ja tästä merkinnästä."

Aika monelle tuntui tuo haaste jo menneen, joten tehdäänkin niin, että viisi ensimmäistä halukasta saa napata haasteen täältä meiltä itselleen, sen sijaan että nimeän ketään tiettyä.

Meiltä haasteeseen osallistuu Vieno, joka ehdottomasti kuuluu Omituisten Otusten Kerhoon. (Tosin Kisu on ehkä, jos mahdollista, vieläkin omituisempi, mutta annetaan kuitenkin kunnia tällä kertaa vakiasukkaalle.)

1. Sänkyralli - sängyn alla ja selällään. Toki meillä harrastetaan myös sängynpäällisiä sänkyralleja, mutta Vienon erikoisuus on aamuyön tunteina tapahtuva ralli sängyn alla. Eli: eikun selälleen, kynnet esiin, ja ikäänkuin juostaan sängyn pohjaa pitkin ympäri ympäri sänkyä, selkä maata viistäen. Tosi hauskaa! (ei tosin siitä, joka nukkuu kyseisessä sängyssä... ja voin kertoa, ettei sängyn pohjakaan ole kovin kaunis)

2. Vesileikit. Tämä oli haasteen heittäjän, Sukkiksenkin, listassa, mutta myös Vienolla on samansuuntaisia taipumuksia (liekö sitten kilppareille ominaista). Kaikki mahdollinen irtain (omista valjaista lähtien...) kiikutetaan vesikuppiin, onpa sinne päätynyt äiskän luottokorttikin kerran. Samoin vedellä täytettyjen pakasterasioiden kaatelu kylppärissä ja parvekkeen vesikouruun kaadetun vesinoron jahtaaminen kuuluvat ehdottomasti ykköslempipuuhiin.

3. Kumikorvat. Kellään muulla meidän neljästä kissasta ei ole samanlaisia kumikorvia kuin Vienolla. Kun ne menee rutulleen, ne myös jää rutulleen. Ja niin käy usein silloin, kun Vieno on ollut nukkumassa tai pesulla.

4. "Jos tuokin, niin kyllä minäkin!" Vienolla on kissaksi ehkä outo taipumus pyrkiä olemaan vähintään yhtä hyvä kuin muut. Kolmeen vuoteen Vieno ei ikinä hypännyt olohuoneessa olevan kirjahyllyn päälle. Ei koskaan. Sitten tuli Anton, joka huiskautti itsensä samantien kaapin päälle, ja siitä alkoi Vienon sinnikäs yrittäminen, ja loppujen lopuksi se todella venytti itsensä sellaiseen loikkaan, että pääsi ylös asti. Vienohan ei kolleille jää kakkoseksi!

5. Laukut ja laatikot. Tämä ei kyllä varmaan ole kissaksi mikään kovin kummoinen tapa, mutta kuitenkin tapa joka on aiheuttanut monet naurut äiskälle ja muillekin. Laukku kuin laukku, laatikko kuin laatikko - Vienon on päästävä sisään. Oli se sitten liian pieni tai hankalassa paikassa (ei ole jumiin jääminen jäänyt yhteen eikä kahteenkaan kertaan). Sitten huudetaan äiskää apuun kun ei onnistukaan suunnitelmat ihan niinkuin piti...

Outouksia löytyisi vielä vaikka kuinka paljon, mutta tässä nyt ensimmäiset mieleen tulleet. Lopuksi vielä muutama kuva Omituisesta Otuksesta:

558539.jpg522972.jpg

1915257.jpg530174.jpg

2045334.jpg634793.jpg

1526780.jpg